BLUE MOUNTAINS

Dagen började med en liten hjärtattack. Vi skulle på en dagsutflykt till Blue Mountains och bussen skulle hämta upp oss utanför vårat hotell 7.45. Så vi hade ställt alarm på Vikis mobil, men eftersom vi båda har minnen som en guldfisk hade vi glömt att hennes ljud inte funkar på mobilen. Som tur var vaknade jag till och kollade på klockan. Vi hade försovit oss så vi fick flyga upp ur sängen och göra oss klara fort som attan. Vi var klara och ute 7.40. Vi stannade uppe i bergen där vi fick gå ut och vandra på egen hand. Så Viki och jag började gå för att komma till en helt magisk utsiktsplats. Har inga ord för hur vackert det var. Det kändes så otroligt kraftfullt och mäktigt att stå och kolla ut över de blå bergen och de enorma dalarna som täcktes av grönska. Vi fortsatte att vandra neråt så vi kom till Underfalls walk. Vi kom då fram till ett vattenfall (var inte så jättemycket vatten då det inte regnat på länge) där det flög omkring massor med kakaduvor. Dom satt precis bredvid vattenfallet och i träden. Det kändes som ett sagolikt paradis när vi hörde deras kvitter. En helt otrolig plats!!

Vi stannade i ett litet samhälle uppe i bergen och åt lite lunch innan vi fortsatte till alla möjliga utsiktsplatser. Mestadels av dagen hade vi full sol men vid ett tillfälle kom molnen fram. Vi hörde åskan och några regndroppar föll. Det var bara häftigt att vistas uppe i bergen även med åskan. Men sen kom solen fram igen. Vi gick över en klippa där urbefolkningen, aboriginerna, hade slipat sina vapen innan pojkarna gick ut i skogen med deras pappor för att utföra vissa ritualer innan pojkarna blev män. Något som jag inte visste var att kvinnorna nästan styrde lägret. Var det något dom inte gillade kunde dom slå ihjäl en man direkt men en klubba och ingen skulle protestera. Så spännande med den här kulturen!

På eftermiddagen fick vi åka en kryssning på Parametta floden in till centrum i Sydney. Bra avslut på dagen måste jag säga. Vilken upplevelse, jag har filmat lite också men det gör sig inte rättvisa. Helt enkelt en underbar dag som jag aldrig kommer att glömma.