HOBBITON
Jag tror inte att någon har varit mer exalterad innan Hobbit än vad Viki var haha. Jag var också väldigt taggad. Vi valde att åka på turen som var på morgonen så kl 8.00 var vi påväg mot Hobbiton Movie Set. När vi närmade oss var det som att vi åkte in i ett litet sagoland med alla gröna kullar och får som betade på fälten. Vi hade en guide med oss som visade oss runt till alla hobbit hål. Dom har byggt upp 44 hobbit hål som ska vara gjorda för att hålla i över 50 år. Det Hobbiton som vi besökte var inte det dom spelade in med i Lord of the rings utan det rev dom. Så dom fick bygga upp Fylke igen, identiskt när dom skulle börja inspelningarna till Hobbit filmerna. Så hobbiton är enbart 7 år gammalt. Dom var ju tvungna att få det att se ut som att hobbitarna hade bott där hundratals år så de hällde vinäger på staketen för att få det att blekna och de tillverkade mossa förhand. Det såg verkligen äkta ut.
Hobbithålen var byggda i två olika storlekar för att de små hobbitarna skulle se ut att vara så små. Några hobbit hål var väldigt små så när Gandalf stod utanför de såg han ut att vara som en jätte. Hela Hobbiton såg exakt lika hemtrevligt, mysigt och vackert ut som i filmerna. Så sagolikt med alla runda små söta dörrar, tvätten som hängde på linor utanför hobbit hålen, dammen, the Dragonhouse och alla gröna kullar. De hade monterat upp ett konstgjort träd i metall inför inspelningen. Men inspelningen kom att dröja så väl dags tyckte Peter Jackson att löven hade bleknat. Så han sände upp en man för att spraymåla ALLA 200.000 löv, ett för ett haha.
Vi fick även veta att Bilo och Frodo var de rikaste hobbitarna pga att de bodde högst upp på kullen. Desto fler fönster man hade desto rikare var man och dom hade 12 stycken. Trädgården i Fylke sköter fem trädgårdsmästare om ständigt för att få det att se lika fint ut som i filmerna. Alltså åhhh det var så coolt att vara i självaste Fylke!!! Mot slutet av den guidade turen fick man välja på antingen öl eller cider så där satt jag och Viki och drack äppelcider i the Dragonhouse. Tyckte dock det var synd att turen inte var längre, fast jag vill ju iofs flytta in där permanent och Viki vägrade lämna för en stund haha. Vi var löjligt nöjda efter att ha varit i självaste Hobbiton.